poniedziałek, 17 grudnia 2012

Dieta orzechowa;

Choć orzechy są kaloryczne i dość tłuste (ale to nienasycone kwasy tłuszczowe), to jednak obniżają cholesterol, zawierają witaminy E i C oraz kwas lanolinowy. Dieta orzechowa polega na dodawaniu orzechów do dietetycznych dań. Wzmocnimy w ten sposób smak, a także wzbogacimy dietę w bogactwo mineralne i witaminowe, które zawierają orzechy. Przykładowe śniadania: jogurt grecki z orzechami i miodem muesli z orzechami i chudym mlekiem owocowy koktajl z dodatkiem orzechów Przykładowe obiady: makaron razowy z pesto i orzeszkami piniowymi rolada z kurczaka nadziewana orzechami i żurawiną, kasza i surówka (przepis na roladę) indyk w migdałach, brązowy ryż, duszona marchewka krem z brokułów z dodatkiem migdałów grillowany kurczak, surówka z selera z orzechami, kasza/brązowy ryż Kolacja: Na kolację zjadamy tradycyjny posiłek - już bez orzechów - ale musi być to posiłek zawierający białko. Np.: ryba, kurczak, twaróg Mieszankę orzechów można również w niewielkiej ilości zjeść na drugie śniadanie i podwieczorek. Źródło

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz